Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chilikyckling med ris

CHILIKYCKLING MED RIS

2 portioner

2 dl okokt, långkornigt ris
2 msk smör eller margarin
2 kycklingfiléer
1 dl chilisås – stark eller mild, vilket du nu vill ha
½ tsk malen svartpeppar
1 tsk curry
1 dl matlagningsgrädde
½ dl riven ost


Sätt ugnen på 200°.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg matfett i kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvunnit, d v s när margarinet ”tystnat”. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem runt om ca 3 minuter på båda sidor.

Lägg kycklingfiléerna i en smord, ugnssäker form. Blanda chilisås med svartpeppar och curry. Bred ut chilisåsen med en matsked över kycklingen och häll matlagningsgrädde runt om. Täck kycklingen med riven ost och stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Servera med det kokta riset och en god sallad.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N