Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 dl okokt, långkornigt ris
2 msk smör eller margarin
2 kycklingfiléer
1 dl chilisås – stark eller mild, vilket du nu vill ha
½ tsk malen svartpeppar
1 tsk curry
1 dl matlagningsgrädde
½ dl riven ost
Sätt ugnen på 200°.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg matfett i kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvunnit, d v s när margarinet ”tystnat”. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem runt om ca 3 minuter på båda sidor.
Lägg kycklingfiléerna i en smord, ugnssäker form. Blanda chilisås med svartpeppar och curry. Bred ut chilisåsen med en matsked över kycklingen och häll matlagningsgrädde runt om. Täck kycklingen med riven ost och stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.