Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Snabbpalt

4-5 personer

2 tekoppar Havregryn (1 tekopp = 2,5 dl)
2 tekoppar vatten
Havregrynet och vattnet skall stå och svälla i 20min.

1 ägg 1/2 msk salt
3 dl korn mjöl
3 1/2- 5 dl vetemjöl
Fläsk i tärningar

Där efter så blanda i ägget salt och mjölet till lagom konsistens. Mjöla händerna och ta en lagom degklump så att det går att forma till en boll, fyll den bollen med fläsket.
Det går att steka fläsket bredvid och göra flatpalt oxå... jag brukar göra dubbelsats, palten går att frysa ner och stekas upp och det är lika gott kan jag lova. men akta er för paltkoman..


Serveras med lingonsylt och smör.
//Tinaz



Tinaz
 

 
 
 

  Snabbpalt | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Mjölrätter

Snabbpalt

Naturligtvis så skall palten kokas först annars så blir det nog inte så rolig palt Smile...men den kan stekas efter den kokats...då blir det så bra denna norrländska rätt.



MVH Tina

Tinaz



Re: Snabbpalt

4-5 personer



2 tekoppar Havregryn (2 tekoppar = 2 dl)

2 tekoppar vatten

Havregrynet och vattnet skall stå och svälla i 20min.



1 ägg 1/2 msk salt

3 dl korn mjöl

3 1/2- 5 dl vetemjöl

Fläsk i tärningar



Där efter så blanda i ägget salt och mjölet till lagom konsistens. Mjöla händerna och ta en lagom degklump så att det går att forma till en boll, fyll den bollen med fläsket. Kokas i lättsaltat vatten ca 45 min

Det går att steka fläsket bredvid och göra flatpalt oxå... jag brukar göra dubbelsats, palten går att frysa ner när det kokats och stekas upp och det är lika gott kan jag lova. men akta er för paltkoman..





Serveras med lingonsylt och smör.

//Tinaz[/quote]

Tinaz



Hejsan



Blev lite fundersam! SKA man koka snabbpalten eller ska man steka den? Confused:












Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N