|
Snabbpalt | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Mjölrätter
Snabbpalt
Naturligtvis så skall palten kokas först annars så blir det nog inte så rolig palt ...men den kan stekas efter den kokats...då blir det så bra denna norrländska rätt.
MVH Tina
Re: Snabbpalt
4-5 personer
2 tekoppar Havregryn (2 tekoppar = 2 dl)
2 tekoppar vatten
Havregrynet och vattnet skall stå och svälla i 20min.
1 ägg 1/2 msk salt
3 dl korn mjöl
3 1/2- 5 dl vetemjöl
Fläsk i tärningar
Där efter så blanda i ägget salt och mjölet till lagom konsistens. Mjöla händerna och ta en lagom degklump så att det går att forma till en boll, fyll den bollen med fläsket. Kokas i lättsaltat vatten ca 45 min
Det går att steka fläsket bredvid och göra flatpalt oxå... jag brukar göra dubbelsats, palten går att frysa ner när det kokats och stekas upp och det är lika gott kan jag lova. men akta er för paltkoman..
Serveras med lingonsylt och smör.
//Tinaz[/quote]
Hejsan
Blev lite fundersam! SKA man koka snabbpalten eller ska man steka den? :
|
|