Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Välkryddad fläskgryta

VÄLKRYDDAD FLÄSKGRYTA

Den intressanta kryddningen gör detta till en gryträtt med härlig doft och smak. Det är verkligen så att man blir sugen. Inte heller är det svårt att laga till den, så varför inte försöka?

4 portioner

500 g benfritt fläskkött, t ex bog
4 skivor bacon
3 gula lökar
1 tsk salt
några hela vitpepparkorn
1 ½ tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 burk tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 lagerblad

Gott att äta till:
Kokt ris, pasta eller potatis.


Putsa köttet. Skär det i mindre bitar. Skär baconet i bitar. Skala och skiva lökarna.

Bryn först baconet i en stekgryta. Tillsätt sedan kött och lök och låt detta bryna med i baconfettet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Pressa över vitlöksklyftan. Tillsätt tomaterna med sitt spad samt tomatpuré och lagerblad.

Låt grytan sjuda på svag värme under lock i 20 – 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med sticka. Smaka av med mer kryddor om så behövs.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N