Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Den intressanta kryddningen gör detta till en gryträtt med härlig doft och smak. Det är verkligen så att man blir sugen. Inte heller är det svårt att laga till den, så varför inte försöka?
4 portioner
500 g benfritt fläskkött, t ex bog
4 skivor bacon
3 gula lökar
1 tsk salt
några hela vitpepparkorn
1 ½ tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 burk tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
Gott att äta till:
Kokt ris, pasta eller potatis.
Putsa köttet. Skär det i mindre bitar. Skär baconet i bitar. Skala och skiva lökarna.
Bryn först baconet i en stekgryta. Tillsätt sedan kött och lök och låt detta bryna med i baconfettet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Pressa över vitlöksklyftan. Tillsätt tomaterna med sitt spad samt tomatpuré och lagerblad.
Låt grytan sjuda på svag värme under lock i 20 – 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med sticka. Smaka av med mer kryddor om så behövs.