Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Apelsinen gör den här rätten syrlig och fin i smaken. Och det är egentligen inte alltid det behövs så mycket mer än en ny smaktillsats eller krydda för att variera maten.
4 portioner
400 – 500 g ben- och svålfri färsk skinka
1 stor purjolök
smör eller margarin
½ - 1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 apelsin
½ dl pressad apelsin
Gott att äta till:
Kokt ris med klippt persilja
och gärna en sallad.
Skär köttet i bitar. Skölj purjolöken och skär den i cm-långa bitar. Bryn kött och lök var för sig i matfett. Lägg över kött och lök i en gryta och strö över mjöl, salt och peppar. Rör om och späd med buljongen. Låt allt puttra tills köttet känns mört, ca 20 minuter.
Skala och dela apelsinen i klyftor. Rör ned apelsinsaften och vänd ned apelsinklyftorna. Låt det hela koka upp. Servera.