Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Paprikagryta

PAPRIKAGRYTA

Denna goda gryta är inspirerad av det ungerska köket, men är här anpassad till skandinavisk smak. Rätten har därför inte den ursprungliga, mycket starka smaken. Om så önskas, kan man smaksätta med en aning cayennepeppar.

4 portioner

500 g benfritt fläskkött
4 skivor bacon
1 stor gul lök
1 paprika
1 klyfta vitlök
2 ½ dl buljong
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 – 2 msk paprikapulver
½ msk maizena eller potatismjöl

Gott att äta till:
Potatismos eller kokt potatis
och grönsallad.

Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Klipp baconskivorna i strimlor och bryn dem i sitt eget fett i en gryta. Bryn köttet i baconfettet och ta sedan upp det ur grytan.

Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar. Krossa vitlöksklyftan. Bryn alltsammans, paprikan dock bara någon minut – den får inte bli brun. Tillsätt köttet, baconstrimlorna och buljongen. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver och låt det hela sakta koka tills köttet är mört, ca 20 minuter. Red av med maizena eller potatismjöl utrört i litet kallt vatten.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N