|
|
Favoritfisk
FAVORITFISK
Denna goda fiskrätt brukar uppskattas även av familjens yngsta medlemmar, som ibland är misstänksamma mot allt vad fisk heter.
6 portioner
600 g färska torskfiléer
eller motsvarande mängd fryst
1 knippa dill
salt
2 msk citronsaft
långkornigt ris
vatten, salt
Stuvning:
2 msk smör eller margarin
300 g färska champinjoner
1 ½ msk vetemjöl
3 dl kaffegrädde
salt, peppar
4 tomater
1 dl god riven ost
Koka riset i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Lägg fiskfiléerna i en stor, smord ugnssäker form, salta lätt och droppa över citronsaft. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 10 minuter, så att fisken blir nätt och jämnt kokt.
Ta upp fisken med hjälp av en stekspade. Lägg det kokta riset i botten på formen och lägg sedan tillbaka fisken över riset. Strö över klippt dill.
Gör stuvningen: Ansa och skiva svampen och fräs den i matfett i en stekpanna tills den är mjuk och har fått litet färg. Strö över mjöl och späd med grädde och låt det hela puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen över fisken i formen. Skiva tomaterna och fördela dem över ytan, strö över riven ost och gratinera i 200° ca 10 minuter eller tills rätten fått vacker färg.
Bella
|
|