Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Favoritfisk

FAVORITFISK

Denna goda fiskrätt brukar uppskattas även av familjens yngsta medlemmar, som ibland är misstänksamma mot allt vad fisk heter.

6 portioner

600 g färska torskfiléer
eller motsvarande mängd fryst
1 knippa dill
salt
2 msk citronsaft
långkornigt ris
vatten, salt

Stuvning:
2 msk smör eller margarin
300 g färska champinjoner
1 ½ msk vetemjöl
3 dl kaffegrädde
salt, peppar
4 tomater
1 dl god riven ost

Koka riset i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

Lägg fiskfiléerna i en stor, smord ugnssäker form, salta lätt och droppa över citronsaft. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 10 minuter, så att fisken blir nätt och jämnt kokt.

Ta upp fisken med hjälp av en stekspade. Lägg det kokta riset i botten på formen och lägg sedan tillbaka fisken över riset. Strö över klippt dill.

Gör stuvningen: Ansa och skiva svampen och fräs den i matfett i en stekpanna tills den är mjuk och har fått litet färg. Strö över mjöl och späd med grädde och låt det hela puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen över fisken i formen. Skiva tomaterna och fördela dem över ytan, strö över riven ost och gratinera i 200° ca 10 minuter eller tills rätten fått vacker färg.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N