Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Torskfilé med ädelost

TORSKFILÉ MED ÄDELOST

Här är den traditionella vardagstorsken placerad under festtäcke. Ädelosten och löksaltet ger verkligen god smak. Och ändå är alltsammans så lättlagat!

4 portioner

2 pkt djupfryst torskfilé à ca 400 g
eller motsvarande mängd färsk fisk
smör eller margarin till formen
saft av ½ citron
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
75 g ädelost
2 dl gräddfil
1 krm löksalt
2 msk tomatpuré
litet finklippt gräslök

Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris och en sallad.

Tina den djupfrysta fisken lätt eller skölj färsk fisk. Lägg den i en smord, ugnssäker form, pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar.

Koka fisken i 200° ca 15 minuter. Smula under tiden sönder ädelosten och rör ut den i gräddfilen. Smaksätt med löksalt och tomatpuré. Häll såsen över fisken efter ca 15 minuter. Öka värmen till 225°.

Låt det hela stå i ugnen ytterligare ca 10 minuter tills fisken är vit och fast i köttet. Strö över litet finklippt gräslök och servera.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N