Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Bråda dagar tar man gärna till ett djupfryst fiskblock när middagstiden närmar sig. Kvickt och lätt skivar man då en lök och ett par tomater, och fisken blir genast mycket festligare.
4 portioner
1 pkt djupfryst fisk, t ex torsk
eller kolja, ca 600 g
smör eller margarin till formen
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk körvel
1 gul lök
2 – 3 tomater
1 msk smör eller margarin
1 dl grädde
2 – 3 msk finklippt dill
Gott att äta till:
Kokt potatis och gärna en sallad.
Lägg den otinade fisken i en smord, ugnssäker form. Strö över salt, peppar och körvel. Skala och skiva löken. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg lök- och tomatskivor över fisken i formen. Klicka över litet matfett och häll på grädden.
Täck formen med folie och sjud i 200° ca 30 minuter eller tills fisken är vit och fast. Strö över dill och servera.