Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Den här spanska räkrätten är ”eldig” i smaken eftersom den innehåller både vitlök och rödpeppar. Servera bröd till och doppa det i det goda spadet som bildas.
Gott att servera
med baguette eller annat vitt bröd.
Hetta upp oljan i en kopparpanna eller gjutjärnspanna med höga kanter. Tillsätt finhackad vitlök och krossad rödpeppar. Hetta upp, men se till att vitlöken inte blir mörk, då får den bitter smak. Tillsätt de rensade räkorna och låt dem fräsa med några minuter så att de blir riktigt heta. Smaksätt med soya.
Servera direkt ur pannan eller fördela rätten i fyra varma portionsformar med tallrikar under.