Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En varm sandwich är alltid en populär rätt att servera framåt kvällskvisten. Är du dessutom ägare till en smörgåsgrill, en s k toaster, går den här rätten extra lätt att laga till. Det går också bra att steka eller grilla smörgåsarna i ugnen.
4 port
12 skivor sandwichbröd
smör eller margarin
tunna skivor kokt eller stekt skinka
tunna skivor stekt kalkon eller kalkonrulle
mild ost i tunna skivor
2 ägg
3 msk mjölk
salt, peppar
körsbärstomater eller tomatskivor
ev vinbärsgelé
Använd 3 skivor bröd till varje sandwich. Bred 4 brödskivor med matfett och lägg på skivor av skinka eller kalkon.
Bred 4 brödskivor med matfett på bägge sidor och lägg dem ovanpå varandra med skinka eller kalkon emellan. Täck med osten.
Bred ytterligare 4 skivor och lägg dem på osten. Pressa ihop brödskivorna 3 och 3. Fäst ihop dem med tandpetare. Skär varje sandwich på diagonalen.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Doppa sandwicharna i äggsmeten. Stek eller grilla dem tills de fått fin färg och är spröda. Ta bort tandpetarna och garnera med tomater. Servera ev vinbärsgelé till.