Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En riktigt mumsig varm smörgås passar fint till ett glas kallt öl frampå kvällskvisten. Här är förslag på något annorlunda smörgåsar, som är både mättande och goda.
4 st
1 gul lök
300 g köttfärs
100 g bakad leverpastej
1 dl öl
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor vitt formbröd
1 msk smör eller margarin
4 salladsblad
Sås:
1 röd paprika
1 ättiksgurka
2 dl gräddfil
Börja med såsen. Skölj paprikan och skär den och ättiksgurkan i tärningar. Blanda ned dem i gräddfilen. Skala och hacka löken. Blanda den med köttfärs, leverpastej, öl och kryddor. Bred färsen över brödskivorna i ett tjockt lager. Bred gärna så att färsen går litet över brödkanterna, den krymper när den steks.
Bryn matfettet i en stekpanna. Stek smörgåsarna med färssidan nedåt på svag värme. Vänd smörgåsarna och stek dem en kort stund på andra sidan.
Lägg upp smörgåsarna på varma tallrikar. Garnera med salladsblad. Häll såsen över eller servera den till.