Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ölsmörgåsar

ÖLSMÖRGÅSAR

En riktigt mumsig varm smörgås passar fint till ett glas kallt öl frampå kvällskvisten. Här är förslag på något annorlunda smörgåsar, som är både mättande och goda.

4 st

1 gul lök
300 g köttfärs
100 g bakad leverpastej
1 dl öl
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor vitt formbröd
1 msk smör eller margarin
4 salladsblad

Sås:
1 röd paprika
1 ättiksgurka
2 dl gräddfil


Börja med såsen. Skölj paprikan och skär den och ättiksgurkan i tärningar. Blanda ned dem i gräddfilen. Skala och hacka löken. Blanda den med köttfärs, leverpastej, öl och kryddor. Bred färsen över brödskivorna i ett tjockt lager. Bred gärna så att färsen går litet över brödkanterna, den krymper när den steks.

Bryn matfettet i en stekpanna. Stek smörgåsarna med färssidan nedåt på svag värme. Vänd smörgåsarna och stek dem en kort stund på andra sidan.

Lägg upp smörgåsarna på varma tallrikar. Garnera med salladsblad. Häll såsen över eller servera den till.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N