|
|
Tant Hannas kakor
TANT HANNAS KAKOR
Snabbakade små kakor, som är goda att äta nygräddade till kaffe eller te. Nästan ännu godare blir de om man delar dem mitt itu och rostar dem i ugnen till spröda skorpor.
Ca 40 st
1 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl grädde
1 dl smält smör eller margarin
smör eller margarin till plåten
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt grädde och smält, avsvalnat matfett. Arbeta ihop degen. Strö litet mjöl på bakbordet och forma degen till en rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skär rullen i bitar, ca 2 cm långa, och rulla bitarna till bollar.
Lägg bollarna på smord plåt och grädda i 200° ca 15 minuter, eller tills kakorna är ljusbruna.
Bella
|
|