|
|
Tomatris med paprika
TOMATRIS MED PAPRIKA
Detta välkryddade ris smakar gott till de flesta rätter av kött och köttfärs, men kan också serveras som vegetarisk ensamrätt.
4 portioner
2 dl långkornigt ris
2 msk matolja
2 ½ dl finhackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 ½ dl hönsbuljong
1 burk krossade tomater
1 dl skivad purjolök
½ grön paprika, tärnad
½ tsk salt
1 krm peppar
Garnering:
paprikaringar
Serveringstips:
Riset kan serveras enbart med riven ost
och en sallad, men passar fint till kyckling,
kotlett, kassler eller köttfärs.
Fräs oljan i en stor kastrull. Tillsätt ris, lök och vitlök. Fräs blandningen på medelvärme 4 minuter. Tillsätt buljong, krossade tomater, purjolök, paprika, salt och peppar. Låt det hela småkoka under lock 20 – 25 minuter eller tills riset är mjukt. Tillsätt ev mer vätska om riset kokar torrt.
Låt gärna riset stå 5 minuter innan det serveras. Garnera med paprikaringar.
Bella
|
|