|
|
Gott från igår
”GOTT FRÅN IGÅR”
Av överbliven kokt potatis gör du en makalöst god gratäng. Den går dessutom mycket snabbt att laga till.
4 portioner
8 – 10 kokta, kalla potatisar
150 g rökt skinka
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
peppar
2 ½ dl mellangrädde
4 msk chilisås
3 msk majonnäs
Garnering:
persilja
Tips:
Skinkan kan bytas ut mot rester av stekt
eller kokt kött eller kyckling.
Strö riven ost över före gratineringen.
Serveringstips:
Servera gratängen med sallad, bröd och ost.
Riv de kokta potatisarna grovt på ett rivjärn eller skär dem i tunna strimlor. Skär skinkan i bitar. Varva potatis, skinka, persilja, salt och litet peppar i en ugnssäker form.
Vispa grädden, men inte för tjock. Blanda ned chilisås och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Klicka grädden över potatisen. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° 10 – 15 minuter. Strö över hackad persilja och servera gratängen.
Bella
|
|