Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Spara överblivet ris och gör något matigt och gott. Med riset som grund tar du vad du har i skafferiet och svänger ihop frestelsen.
4 – 6 portioner
1 gul lök
1 morot
½ grön paprika
1 msk matolja
2 ½ dl rester av kyckling-, fläsk- eller nötkött
5 dl kokt ris
2 ägg
2 dl kaffegrädde
3 msk kinesisk soya
Serveringstips:
Blandad sallad och fullkornsbröd.
Tips:
Gör rätten vegetarisk och ersätt köttet
med olika slags grönsaker.
Skala lök och morot. Ansa paprikan och hacka löken. Skär morot och paprika i små tärningar. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och paprika ca 5 minuter. Blanda ned köttet och värm ytterligare ett par minuter.
Blanda grönsaker och kött med riset och lägg alltsammans i en smord, ugnssäker form. Blanda ägg, grädde och soya i en skål. Häll det i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.