Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ett gott skinkris som kan serveras varmt som kvällsrätt och sedan bli kall lunchmat dagen därpå. Om det blir något över förstås!
4 portioner
2 dl långkornigt ris
hönsbuljong
150 g kokt eller rökt skinka
1 burk mandarinklyftor, 175 g
2 dl gröna ärter
3 msk finhackad persilja
Dressing:
4 msk matolja
1 msk citronsaft
1 msk vatten
1 msk hackad kapris
½ krm salt
½ krm svartpeppar
Serveringstips:
Servera solrosbullar eller småfranska,
smör och ost till salladen.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, men byt ut vattnet mot hönsbuljong.
Skär skinkan i små tärningar. Häll bort spadet från mandarinerna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och smaka av. Blanda ned skinka, mandariner och ärter i riset. Blanda ned persilja, häll dressingen över och rör om.