Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bräutigams äppelkaka

BRÄUTIGAMS ÄPPELKAKA

1 kaka

3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
½ dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
1 tsk vanillinsocker

Fyllning:
4 stora äpplen
3 msk socker
2 tsk kanel
25 g russin
125 g mandelmassa
1 litet ägg


Blanda snabbt ihop degen och låt den vila kylskåpskallt minst 15 minuter. Kavla ut degen till en kaka, ca 25 cm i diameter.

Skala frukten, ta bort kärnhusen och skär den i jämna klyftor. Rulla äppelklyftorna i en blandning av kanel och socker och tryck fast dem i degen. Strö över russinen. Riv mandelmassan och blanda ut den med ägget. Klicka blandningen över kakan.

Grädda mitt i 200° ugn ca 30 minuter eller tills frukten är mjuk. Servera kakan ljummen med lättvispad grädde.

Bella



baribel
 

 
 
 

  Bräutigams äppelkaka | Recept | Bröd & Bakverk | Mjuka kakor

Bräutigam

Var det inte whisky till?Det tar jag!
/// Annette




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N