|
|
Citron-äppelpaj
CITRONÄPPELPAJ
En frisk och fräsch paj att servera nygräddad och fortfarande litet ljum med en klick grädde.
1 paj = ca 10 bitar
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
2 msk socker
75 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning:
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl socker
rivet skal och saft av 1 citron
2 – 3 äpplen
Hacka ihop mjöl, socker och smör. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Vispa ihop ägg, grädde, socker, citronskal och saft. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet och häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt pajen svalna.
Bella
|
|