Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Toscatäcke:
200 g smör eller margarin
4 påsar flagad mandel à 35 g
3 dl socker
4 msk vetemjöl
4 msk mjölk
2 msk vaniljsocker
Kör samman degen i en matberedare, tryck ut den i pajform och låt den vila ca 30 minuter i kylen.
Blanda under tiden alla ingredienserna till toscasmeten, utom vaniljsockret, i en kastrull. Låt koka någon minut under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och rör ned vaniljsockret.
Sätt ugnen på 200°. Pricka pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna. Blanda frysta hallon med potatismjöl och fördela dem i det förgräddade pajskalet. Häll över toscasmeten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Låt pajen svalna eller kallna helt och servera gärna med hallonsorbet och vaniljglass.