Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Denna paj gräddas med fyllningen i ugnen. Fyll pajen med rikligt med jordgubbar. Pajen kan gärna serveras ljummen, men är även god kall. För mig fungerar bärpajer oavsett hur och vid vilken temperatur de än serveras.
1 paj = ca 10 bitar
Pajskal:
100 g smör eller margarin
1 ½ dl råsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl crème fraîche
ca 150 g färska jordgubbar
Sätt ugnen på 200°.
Rör smör och socker till en jämn kräm. Tillsätt ägg och vänd slutligen ned vetemjöl. Tryck ut degen med mjölad hand i en låg pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Fyllning: Blanda socker och vaniljsocker i en bunke. Vispa ned ägg och crème fraîche och bred ut fyllningen i pajskalet. Dela jordgubbarna och tryck ned dem i fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen 15 – 20 minuter.