Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En alldeles lagom söt kaka, där äpplets egen friska smak kommer till sin rätt. Servera den med vispad grädde eller vaniljkräm blandad med vispgrädde.
1 kaka
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl socker
100 g smör eller margarin
1 ägg
Fyllning:
4 – 5 äpplen
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en skål och finfördela fettet däri. Blanda ned ägget och arbeta hastigt samman till en deg. Tryck ut drygt hälften av degen i en form, gärna med löstagbar kant, ca 22 – 24 cm i diameter, så att den täcker botten och går upp en bit på kanten.
Skala äpplena och riv dem direkt över degen. Kavla ut resten av degen till ett lock på lätt mjölat bakbord. Täck äpplena med deglocket, tryck till kanterna och nagga med en gaffel. Grädda längst ned i ugnen ca 35 minuter. Sikta florsocker över den avsvalnade kakan.