Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Linnéakaka

LINNEAKAKA

En alldeles lagom söt kaka, där äpplets egen friska smak kommer till sin rätt. Servera den med vispad grädde eller vaniljkräm blandad med vispgrädde.

1 kaka

3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl socker
100 g smör eller margarin
1 ägg

Fyllning:
4 – 5 äpplen


Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en skål och finfördela fettet däri. Blanda ned ägget och arbeta hastigt samman till en deg. Tryck ut drygt hälften av degen i en form, gärna med löstagbar kant, ca 22 – 24 cm i diameter, så att den täcker botten och går upp en bit på kanten.

Skala äpplena och riv dem direkt över degen. Kavla ut resten av degen till ett lock på lätt mjölat bakbord. Täck äpplena med deglocket, tryck till kanterna och nagga med en gaffel. Grädda längst ned i ugnen ca 35 minuter. Sikta florsocker över den avsvalnade kakan.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N