Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
750 g blandfärs
1 tjock skiva vitt bröd
drygt 1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 dl klippt persilja
rivet skal av 1 citron
1 krm riven muskot
1 ägg
svart- och vitpeppar efter smak
Lägg brödet i blöt i litet vatten. Låt det svälla och krama ur det. Blanda färs och bröd och späd med mjölken. Rör ned ägg och kryddor.
Häll färsen i en smord brödform, ca 1 1/2 l, och grädda i 200 - 225° ca 45 minuter.
Servera den gärna direkt ur formen. Den krymper något under gräddningen och omges av god sky. Stekt potatis är gott till liksom en god sallad, t ex strimlad isbergssallad och tomatklyftor i en vinägrettsås.