Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Havrebottnen kan du baka i förväg medan kräm, frukt och bär ska läggas på i sista stund. Annars tappar den goda havrebottnen sin sprödhet. Bär och frukt kan förstås varieras efter tillgång.
1 paj
Pajdeg:
100 g smör eller margarin
2 msk farin
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl lätt crème fraîche
2 msk florsocker
½ tsk vaniljsocker
2 persikor eller nektariner
½ l jordgubbar
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Rör ned socker, havregryn och mjöl. Platta ut degen litet upp på kanten i en pajform med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
Smaksätt crème fraîchen med litet florsocker och vaniljsocker. Bred ut krämen över havrebottnen. Kärna ur persikorna eller nektarinerna och skär dem i klyftor. Halvera jordgubbarna och lägg dem tätt i krämen.