Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saras fina smultrontårta

SARAS FINA SMULTRONTÅRTA

Försök inte spara smultronen – njut av dem medan tid är. Vad gäller tårtan blir smultron och kiwi bäst om de läggs på i allra sista stund. De ska helst inte sällskapa med grädden för länge, säger man, även om jag aldrig har märkt att kiwi har fått vispad grädde att bli annorlunda i smak eller konsistens. Vi har sparat tårtor i flera dagar i kylen som haft kiwi som dekoration ovanpå grädden, och vi har inte kunnat märka att något varit annorlunda.

1 tårta

3 ägg
3 dl socker
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
rivet skal av ½ citron
1 dl hett vatten

Mellanlägg:
3 dl fast jordgubbssylt eller äppelmos

Garnering:
2 – 3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 kiwi
3 – 4 dl smultron

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund kakform väl.

Vispa ägg och socker vitt. Blanda torra ingredienser och citron och rör ned. Slå i vattnet och rör smeten slät. Slå smeten i formen och grädda på mittfalsen ca 30 minuter eller tills kakan känns klar när man provar med en sticka. Vänd upp kakan och låt den svalna.

Dela kakan i tre bottnar och bred på mellanlägg. Vispa grädde och vaniljsocker och bred detta över kakan. Garnera med kiwi runt kanten och smultronen ovanpå.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N