Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Kakan gräddas i springform med löstagbar kant. Äpple och blåbär går att byta ut mot t ex hallon, päron, mango eller lingon.
1 kaka, ca 10 portioner
2 ägg
1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk hett vatten
Fyllning:
2 äpplen
1 ½ msk farin
1 ½ msk socker
1 – 2 dl blåbär
smör och ströbröd till formen
florsocker
Sätt ugnen på 200°.
Vispa upp ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, blanda och häll slutligen i vattnet under omrörning.
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda farin- och strösocker och vänd ned äppelklyftorna. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och lägg på äppelklyftorna. Strö över blåbär och grädda kakan i mitten av ugnen 40 – 45 minuter.