Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Äppel- och blåbärskaka

ÄPPEL- OCH BLÅBÄRSKAKA

Kakan gräddas i springform med löstagbar kant. Äpple och blåbär går att byta ut mot t ex hallon, päron, mango eller lingon.

1 kaka, ca 10 portioner

2 ägg
1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk hett vatten

Fyllning:
2 äpplen
1 ½ msk farin
1 ½ msk socker
1 – 2 dl blåbär
smör och ströbröd till formen
florsocker


Sätt ugnen på 200°.

Vispa upp ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, blanda och häll slutligen i vattnet under omrörning.

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda farin- och strösocker och vänd ned äppelklyftorna. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och lägg på äppelklyftorna. Strö över blåbär och grädda kakan i mitten av ugnen 40 – 45 minuter.

Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N