|
|
Fina skinkrullen
Det här är en verkligt behändig och god liten rätt som kan stå färdig i frysen och bara behöver gräddas strax innan den ska ätas. Rullen är gjord av djupfryst smördeg, som ju kan användas till många godsaker. Här är den utkavlad och fylld med en saftig röra av skinka, purjolök och ost. Satsen ger en rulle som räcker till ca 6 personer. Om man vill kan man frysa rullen i en aluminiumform som den också gräddas i och som sedan kan tas in och ställas direkt på bordet. Käckt va?
FINA SKINKRULLEN
1 platta djupfryst smördeg
Fyllning:
1 liten purjolök
75 g rökt skinka
3/4 dl riven ost
1/2 krm italiensk salladskrydda
några droppar vatten
Ta fram smördegen och låt den vila ca 15 minuter. Gör fyllningen under tiden.
Strimla purjon och fräs den i stekpanna. Strimla skinkan och låt den fräsa med en stund. Smaka av med salladskrydda och ost. Tillsätt en aning vatten, så att det blir en fast men saftig röra.
Kavla ut smördegen till en kaka, ca 20 x 22 cm. Bred ut fyllningen över degen, rulla ihop och lägg rullen i en lätt smord form eller på plåt. Pensla med ägg och strö över vallmofrö.
Grädda i 200 - 225° 25 - 30 minuter eller tills rullen har fin färg.
Bella
|
|