|
|
Sjörövarsoppa
SJÖRÖVARSOPPA
6 portioner
2 - 3 stora gula lökar
1 kg högrev
1 1/2 l buljong av tärning
3 msk paprikapulver
2 burkar konserverade tomater
1 msk kumminfrö
2 tsk mejram
1 tsk nymald svartpeppar
3 - 4 potatisar
2 - 3 gröna paprikor
2 - 3 vitlöksklyftor
Börja med att hacka lökarna och fräs hacket i en gryta med litet olja eller smör.
Skär köttet i smala strimlor eller kuber. Ta bort alla senor. Lägg allt kött i grytan och häll på buljong (eller vatten och buljongtärningar). Rör ut paprikapulvret i litet av tomatspadet från burkarna och häll det i grytan. Tillsätt kummin, som ger fin effekt i soppan, likaså mejram, svartpeppar och tomaterna med spad.
Medan allt kokar skalar man potatisen, skär den i bitar och lägger dem i grytan. Paprikorna delas i stora bitar, inte i små. Tre saftiga vitlöksklyftor pressas i mot slutet, eller läggs att koka skivade i soppan.
Total koktid är ca 1 timme. Smaka av, låt soppan svalna, frys in den i stora portioner, lätta att ta ur frysen och värma. Då soppan serveras: Häll i en rejäl slurk medeltorr sherry!
Bella
|
|