|
|
Apelsin- och chokladrulltårta
14 bitar
3 ägg
1 dl strösocker eller
motsvarande mängd sötningsmedel
2 msk potatismjöl
2 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 msk vatten
Fyllning
1 apelsin
2,5 dl lättmjölk
1 äggula
2 msk potatismjöl
1.Sätt ugnen på 250 grader. Skilj äggulor och -vitor. Vispa vitorna så hårt att bunken kan vändas upp och ner utan att något rinner ut.
2.Vänd ner sockret i äggvitesmeten. Blanda i gulorna och vispa försiktigt.
3.Tillsätt potatismjöl, vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och vatten. Rör till en jämn smet.
4.Bred ut smeten i en form klädd med bakpapper och grädda mitt i ugnen ca 5 min tills kakan känns klar.
5.Vänd kakan upp och ner på bakpapper. Pensla ev med lite vatten för att den ska släppa pappret.
6.Tvätta apelsinen, riv av det orange på skalet och pressa ur saften. Häll skal och saft i en rostfri kastrull.
7.Tillsätt övriga ingredienser till fyllning. Vispa hela tiden. Sjud på medelstark värme under fortsatt vispning tills krämen tjocknat. Tag genast kastrullen från värmen. Låt fyllningen svalna.
8.Bred fyllningen på rulltårtan och rulla samman från långsidan.
|
|