Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Jag har fått västeråsgurka av en väninna men glömde fråga henne om recept. Är det någon som har?
Eva
__
="Yin o Yang" Det här är enkelt och smidigt. Lycka till!
Godaste inlagda gurkan
21/2 kg Västeråsgurka
rikligt med dillkronor
1 påse gula senapskorn
1 bit pepparrot
Lagen:
1 1/2 dl jodfritt salt
4 1/2 dl socker
½ l färdigblandad inläggningsättika
Skölj och borsta gurkorna rena. Skär dom i inte alltför tunna skivor. Varva gurkskivorna med dillkronor, den tärnade pepparroten och senapsfrön i en kruka eller hink. Rör ihop lagen kall. Detta tar tid. Häll lagen över gurkorna och lägg ett fat över som tyngd. Står inte lagen över gurkorna när dom saftat sig efter några timmar, komplettera med inläggningsättika.
Skölj och borsta gurkorna rena. Skär dom i inte alltför tunna skivor. Varva gurkskivorna med dillkronor, den tärnade pepparroten och senapsfrön i en kruka eller hink. Rör ihop lagen kall. Detta tar tid. Häll lagen över gurkorna och lägg ett fat över som tyngd. Står inte lagen över gurkorna när dom saftat sig efter några timmar, komplettera med inläggningsättika.