|
Peking soppa | Recept | Utländska rätter | Recept på Kinesisk mat redningdet stod att det skulle vara en redning av potatismjöl.men hur mycket exakt...?förresten,vad är sambal oelek?Re: Peking soppa="mitzie" Hej här kommer ett recept på Pekingsoppa som blir jätte god. Pekingsoppa 2 L Vatten 1 stor röd paparika 250gr färska champinjoner 1/5 Purjolök 1brk bambuskott 1 tub tomatpuré( ta lite åt gången och smaka av) 4 st hönsbuljongtärningar 1 msk socker 2 tsk sambal oelek ( minska mängeden om ni inte vill ha det för starkt) 1 kapsyl ättiksprit 3 st kycklingfileér potatismjöl till redning. Gör så här: Koka vatten med buljongtärningarna under tiden skär man kycklingen i tärningar, och låter dessa koka i buljongen 10 - 15 min Strimla purjon, dela champinjonerna, strimla paprikan och lägg ned tillsammans med bambuskotten i grytan, tillsätt tomatpuré och låt koka ytterligare 10 - 15 min. Tillsätt socker , sambal oelek och ättika Smaka av och tillsätt ytterligare socker eller ättika om så önskas. Red av med lite potatismjöl. Smaklig måltid. Det är inte fel med ett glas rött till. Mvh frolland
Hittade den här sidan Pekingsoppeguiden. Där står det om Pekingsoppa och längre ner på sidan finns det recept. Hoppas att det vara till hjälp i ditt soppkok.
|