|
|
Couscoussallad
Tjipp tjilli vipp...en riktigt god helgkörare, har det blivit av denna rätt i sommar.
4 port
4 dl couscous
21/2 msk olivolja
4 dl vatten
1 msk gurkmeja
1 ½ tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
1 tärnad gul lök
1 strimlad röd paprika
½ strimlad zucchini
4 hackade salladslökar
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
200 g smulad äkta grekisk fetaost
några oliver svarta eller gröna
några halverade körsbärstomater
några blad babyspenat
Gör så här:
Lägg couscous och olivolja i en skål och blanda ordentligt.
Häll i resten av ingredienserna, förutom fetaost, oliver, tomater, spenat och salladslök, i en kastrull med vatten och koka upp.
Ställ av kastrullen, häll över couscousen och blanda väl. Täck med plastfilm och låt det dra i 5 minuter.
Rör sedan om i couscousen med en gaffel och blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och olivolja om det verkar torrt. Gott som en vegetarisk variant eller en god köttbit till.
|
|