|
Fisksoppa | Recept | Fisk & skaldjur | Fisk
Fisksoppa
Jag har ett recept på en supergod fisksoppa. Dock utan saffran, men jag lovar att den är värd ett försök ändå!
4 morötter
2 gula lökar
1 stor purjolök
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
Strimla morötter, lök, paprika och vitlök
Skär purjolöken i ringar
Fräs alltihop och tillsätt sedan:
2 tsk paprikapulver
1½ tsk curry
2 tsk salt
Fräs ihop detta med grönsakerna under omrörning och häll sedan i:
2 brk krossade tomater
4 dl grädde (eller mer)
½ dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning (kokas upp i ½ liter vatten eller smulas direkt i soppan + ½ liter vatten)
Kolla konsistensen och späd ev. med vatten eller grädde.
Koka 5 min.
Skär 2 torkblock (tinade) i 2-3 cm tjocka skivor och lägg i.
Låt det koka/sjuda i 8-10 min. Rör om under tiden.
Servera med vitt bröd och ost!
recept på äkta finländsk fisksoppa
Hejsan!! Jag tänkte tipsa dej om en riktigt äkta finländsk fisksoppa ifall du är intresserad: Koka potatis och sopprötter tillsammans med vatten och grönskasbuljong. (mängd enligt behag). När potatisen och rotsakerna kokats mjuka, tillsätter du fisk ( av önskat slag, men t.ex. lax eller forell blir jättegott).Koka fram och tillbaka tills fisken är genomkokt. Tillsätt en skvätt grädde och färsk hackad dill. Inga övriga kryddor rekommenderas, det är meningen att fisken ska ge smaken. Detta var nu inte vad du önskade med efter de ingredienser du räknade upp men pröva den här nån gång då du har lust så får du se. Lycka till!! Hälsn. Zacke
|
|