|
|
Brytbröd m oliver & nötter
Ca 30st rutor
50g jäst
5dl vatten
25g rumsvarmt margarin
1,5 tsk salt
2msk honung
250g kesella
1dl finhackade oliver
0,5dl finahackade hasselnötter
2dl grahamsmjöl
10-12dl vetemjöl
Ugn 225*C
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37*C och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt matfett, salt, honung, kesella, oliver, nötter och det mesta av mjölet.
2. Arbeta degen. Låt jäsa ca 40min.
3. Lägg bakpapper i en långpanna, pudra över lite grahamsmjöl. Stjälp upp degen och platta ut den så den täcker hela bottnen. Skär rutor med en vass kniv. Låt jäsa igen ca 20min.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20min.
Klart!
Tips! Oliver och nötter kan bytas mot tex soltorkade hackade tomater
|
|