Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
600 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
2 dl vatten
1 kg fast potatis
½-1 påse gratängost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja i 2-3 minuter. Rör ner lök och vitlök och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra i ca 5 minuter.
2. Skala och skär potatisen i drygt ½ cm tjocka skivor.
3. Varva potatis och köttfärs i en smord ugnsform.
4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.