Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 msk olivolja
1 tsk torkad salvia, finhackade
1 tsk torkad rosmarin, finhackade
600 g fläskfilé
200 g bacon
800 g potatis, kokt
100 g russin
1½ dl rött vin
2 msk socker
2 msk balsamvinäger
½ citron
salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200˚.
2. Blanda örterna med olivoljan.
3. Lägg fläskfilén i en ugnsform. Salta och peppra runt om.
4. Häll på örtoljan och massera in den ordentligt.
5. Vira in köttet i baconskivorna.
6. Stek tills köttermometer visat 65˚ innertemperatur. Det tar ca 30 minuter. Sätt ugnen på grillen de sista minuterna så att köttet får lite färg. Låt filén vila i ca 10 minuter innan du skär upp den.
7. Fixa såsen under tiden: Koka upp russinen i vinet tillsammans med socker och balsamvinäger. Sjud tills såsen reducerats till hälften. Smaka och justera med mer socker eller pressad citron. En knivsudd med cayennepeppar smakar bra i.
8. Pressa den kokta potatisen och servera med köttet, såsen och grönsaker.