Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 25 minuter.
2. Tvätta under tiden rent kycklingen, torka den och olja in den med olja. Gnid insidan och det yttre skinnet med persilja och salvia. Salta och peppra.
3. Lägg grönsakerna inuti, runt om och ovanpå kycklingen.
4. Sätt ugnen på 225° och ugnsbaka i 65 minuter. Ta av grytans lock de sista 10 minuterna och ta bort grönsakerna ovanpå kycklingen så att skinnet blir knaprigt och gyllene.
5. Lägg tillbaka grönsakerna och servera direkt ur grytan med dess härliga sky på botten.