Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 port
6 – 7 st Potatisar ca 500 gr
1 bit Rotselleri ca 200 gr
1 bit Purjolök
1 förpackn. Krossade tomater gärna med basilika ca 500 gr
400 gr Djupfryst torsk, sej eller hoki
2 dl Lätt creme fraiche
Vitlök
Hackad Persilja
Salt
Citronpeppar
Skala och skär potatis och selleri i små tärningar. Koka upp de krossade tomaterna med 7 ½ dl Fiskbuljong (tärningar + vatten), 1 tsk salt och 1-2 krm citronpeppar Lägg i potatis och selleri och låt koka under lock ca 10 min. Lägg även i strimlad purjo.
Halvtina och skär fisken i kuber. Lägg fisken i grytan och låt koka ytterligare ca 6 – 8 min.
Smaksätt lättceme fraichen med 2-3 krm salt och gärna 1-2 vitlöksklyftor och 3 msk hackad persilja ev lite aromat
Servera soppan med lättcremefraichen och bröd
Gröna tipset:
Fisken kan ersättas med bitar av tofu eller quorn om du vill äta grönt