Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fisksoppa i rött

FISKSOPPA I RÖTT

4 port
6 – 7 st Potatisar ca 500 gr
1 bit Rotselleri ca 200 gr
1 bit Purjolök
1 förpackn. Krossade tomater gärna med basilika ca 500 gr
400 gr Djupfryst torsk, sej eller hoki
2 dl Lätt creme fraiche
Vitlök
Hackad Persilja
Salt
Citronpeppar

Skala och skär potatis och selleri i små tärningar. Koka upp de krossade tomaterna med 7 ½ dl Fiskbuljong (tärningar + vatten), 1 tsk salt och 1-2 krm citronpeppar Lägg i potatis och selleri och låt koka under lock ca 10 min. Lägg även i strimlad purjo.
Halvtina och skär fisken i kuber. Lägg fisken i grytan och låt koka ytterligare ca 6 – 8 min.
Smaksätt lättceme fraichen med 2-3 krm salt och gärna 1-2 vitlöksklyftor och 3 msk hackad persilja ev lite aromat
Servera soppan med lättcremefraichen och bröd
Gröna tipset:
Fisken kan ersättas med bitar av tofu eller quorn om du vill äta grönt

Detta recept lagade jag efter ett ICA blad



Eva St
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N