|
|
Bryggarbiff
Bryggarbiff 4 port.
Ingredienser:
600 g nötkött, av bog, fransyska, innanlår eller högrev
2 msk smör
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
¾ dl vatten
1½ msk tomatpuré
4 gula lökar, skivade
10-12 potatisar, skalade och skivade
½ tsk timjan
3½-4 dl köttbuljong
2 msk persilja, hackad
Gör så här:
1. Skär köttet i ca 1½ cm tjocka skivor. Bryn skivorna på båda sidor. Krydda och lägg dem åt sidan efter hand de blir färdiga.
2. Häll vatten i stekpannan och ge det ett uppkok. Tillsätt tomatpurén. Vispa samman och häll upp skyn i en gryta.
3. Stek löken.
4. Varva potatis, kött och lök i grytan. Avsluta med potatis. Krydda mellan varven med salt och timjan. Häll på buljong.
5. Låt koka på svag värme under lock tills potatisen är mjuk och köttet är mört, ca 45 minuter.
6. Garnera med persilja och servera.
|
|