|
|
Cheesecake a´la Tiramisu
Cheesecake a´la Tiramisu 4-6 port
Ingredienser:
Botten:
100 g smör eller margarin
ca 100 g digestivekex
½ dl hackade nötkärnor
Fyllning:
175 g blockchoklad
1½ dl vispgrädde
225 g mascarpone
1 msk starkt kaffe
½ dl florsocker
Garnering:
225 g mascarpone
1 dl matlagningsyoghurt
15 g blockchoklad
pecannötter
kokos
Gör så här:
1. Smält matfettet och blanda med krossade kex och nötter.
2. Tryck ut smulmassan i en form, gärna med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter.
3. Smält blockchokladen till fyllningen i vattenbad eller mikro. Vispa grädden till hårt skum.
4. Blanda mascarpone, kaffe, florsocker och smält choklad. Rör sist ner den vispade grädden.
5. Häll fyllningen i formen. Ställ kallt i någon timme.
6. Blanda mosad mascarpone med yoghurt. Bred smeten över fyllningen.
7. Garnera med riven choklad, skalade pecannötter och rostad kokos.
|
|