Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1½ dl mjölk
2 tsk kaffepulver
200 g smör eller margarin
2½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Glasyr:
½ tsk kaffepulver
1 msk kokhett vatten
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
Gör så här:
1. Värm mjölken försiktigt, den ska inte koka! Tillsätt kaffepulver och rör tills det löst sig.
2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under rejäl omrörning.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt blandningen till äggsmeten växelvis med kaffemjölken.
4. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
5. Glasyr: Lös kaffepulvret i vattnet. Rör ut florsocker och vaniljsocker i kaffet. Smält matfettet och tillsätt det i en fin stråle under kraftig vispning. Bred krämen på kakan. Smula sönder lite kaffepulver och strö över.