Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kalaskaka med Mocka

Kalaskaka med Mocka 18-20 bitar


Ingredienser:

1½ dl mjölk
2 tsk kaffepulver
200 g smör eller margarin
2½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Glasyr:
½ tsk kaffepulver
1 msk kokhett vatten
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin


Gör så här:

1. Värm mjölken försiktigt, den ska inte koka! Tillsätt kaffepulver och rör tills det löst sig.

2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under rejäl omrörning.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt blandningen till äggsmeten växelvis med kaffemjölken.

4. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

5. Glasyr: Lös kaffepulvret i vattnet. Rör ut florsocker och vaniljsocker i kaffet. Smält matfettet och tillsätt det i en fin stråle under kraftig vispning. Bred krämen på kakan. Smula sönder lite kaffepulver och strö över.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N