Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Källarfranska

Källarfranska ca 25 st.


Ingredienser:

5 dl vatten
30 g jäst
½ msk smör eller margarin
½ msk salt
4 dl rågsikt
ca 1 l vetemjöl


Gör så här:

1. Värm vattnet knappt fingervarmt (30°).

2. Rör ut jästen i en del av vattnet.

3. Tillsätt resten av vattnet, matfettet, saltet och rågsikten.

4. Arbeta i vetemjöl till lagom fast deg.

5. Strö över lite mjöl och låt jäsa i ca 30 minuter.

6. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den tills den lätt släpper bordet.

7. Dela den i 5 delar och trilla ut varje del till en längd. Dela varje längd i 5 delar.

8. Vänd dem i mjöl och lägg dem på en smord plåt. Lägg över bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.

9. Grädda bröden i 225° i ca 10 minuter.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N