Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rågsiktslimpor

Rågsiktslimpor 3 st.


Ingredienser:

75 g jäst
75 g smör eller margarin
7 dl vatten
½ dl brödsirap
3 tsk salt
1 ägg
2 dl havrekli
ca 18-20 dl rågsikt


Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke.

2. Smält fettet och tillsätt vatten. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.

3. Tillsätt sirap, salt, ägg och havrekli och rör om. Tillsätt det mesta av rågsikten och knåda degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.

4. Stjälp upp degen och knåda den smidigt på nytt. Dela den i 3 bitar. Forma släta limpor och lägg på tvären i en bakpappersklädd långpanna. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i 300˚ i ca 10 minuter. Sänk värmen till 150˚ och grädda i ytterligare 20-25 minuter eller tills limporna känns torra.

6. Pensla omedelbart med vatten så att de blir glansiga.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N