Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Bottnar:
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl rice krispies
Fyllning:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
100 g smör
rivet skal av ½ apelsin
Garnering:
4 dl vispgrädde
25-50 g blockchoklad
Gör så här:
1. Vispa äggvitor och socker till en tjocksmet. Vänd ner rispuffarna.
2. Bred ut smeten i en smord långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen i 125º i ca 1 timme.
4. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar i ca 15 minuter i ugnen. Stjälp upp den på ett galler och ta bort pappret medan kakan är varm.
5. Blanda äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt mjöl och grädde. Sjud krämen under omrörning tills den börjar bli tjock. Ta av kastrullen och klicka i smöret under omrörning. Smaksätt krämen med apelsinskalet. Låt kallna.
6. Dela den stora botten i 2 delar. Bred krämen på den ena och lägg den andra över. Vispa grädden tjock. Bred den över tårtan.
7. Smält chokladen i vattenbad eller på full effekt i ½-1 minut i mikron. Låt den svalna. Ringla den dekorativt över grädden.