Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 äggvitor
2½ dl socker
Kräm:
300 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
300 g mascarpone eller philadelphiaost
3 tsk nescafé pulver
Garnering:
nescafé pulver
färska jordgubbar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125°. Markera 3 cirklar på bakpapper, 22 cm i diameter.
2. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills smeten blir styv och blank.
3. Bred ut smeten innanför markeringarna på bakpappret. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme eller tills marängen känns torr. Låt dem gärna eftertorka i den avstängda ugnen med luckan på glänt.
4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad eller mikron. Ställ åt sidan att svalna något.
5. Vispa grädden och tillsätt färskosten, rör försiktigt slätt. Vänd ner den svala chokladen och kaffepulvret som smulats sönder. Rör samman till en slät kräm.
6. Lossa de kalla marängbottnarna och varva med chokladkrämen. Strö över lite kaffepulver och garnera med färska jordgubbar.