Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Örtbröd

Örtbröd ca 10 st.


Ingredienser:

50 g jäst
5 dl vatten
½ dl olivolja
2 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning och garnering:
2 vitlöksklyftor
¾ dl olivolja
1 dl finhackade örter, t.ex. basilika, oregano, timjan
1 dl riven ost


Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst.

2. Tillsätt olivoljan, saltet och vetemjölet. Arbeta samman till en blank och smidig deg.

3. Täck bunken med en bakduk och låt degen vila i ca 40 minuter.

4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 10 jämnstora bitar. Forma dem till runda bullar. Kavla därefter ut bullarna till platta, runda kakor, ca 14 cm i diameter.

5. Lägg bröden att jäsa på en bakpappersklädd plåt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250˚.

6. Medan bröden jäser pressas vitlöksklyftorna ner i olivoljan. Tillsätt sedan örterna och rör om.

7. Tryck 8 fördjupningar rakt ner i varje bröd med vattensköljda fingrar. Lägg en klick fyllning på varje och bred ut jämnt över ytan med ett finger. Strö över riven ost.

8. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10 minuter.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N