|
|
Pepparstekt Lax med Örtpotatismos
Pepparstekt Lax med Örtpotatismos 4 port.
Ingredienser:
600 g laxfilé
1 msk svartpeppar, grovmalen
1 msk rosépeppar, grovmalen
6 msk klarat smör
salt
Potatismos:
1 kg potatisar
3 vitlöksklyftor
80 g smör
6 dl mjölk
färsk persilja
färsk basilika
färsk salvia
Tomatsallad:
600 g tomater, skivade
3 schalottenlökar, skivade
2 msk färsk basilika, hackad
2 dl extra virgin olivolja
½ dl balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Gör så här:
1. Strö salt över laxen och vänd den i pepparblandningen. Stek i het stekpanna med det klarade smöret.
2. Koka potatisen och häll av vattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt.
3. Rör ner smöret och varm mjölk. Hacka örterna och tillsätt dem strax före serveringen.
4. Varva alla ingredienserna till tomatsalladen på ett fat och låt marinera i 10 minuter.
Pepparstekt Lax med Örtpotatismos
|
|