|
|
Klassisk Köttsoppa
Klassisk Köttsoppa 4 port.
Ingredienser:
1½ l vatten
600 g nötkött
2 tsk salt
6 vitpepparkorn
1 lagerblad
3 morötter
1 purjolök
2 palsternackor
½ dl persilja, finhackad
vitpeppar, malen
Gör så här:
1. Koka upp vattnet. Lägg i kött, salt, pepparkorn och lagerblad. Låt köttet koka i ca 1½ timme eller tills det är mört.
2. Ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg dem i buljongen och låt dem koka i 10 minuter.
3. Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och låt koka i 10 minuter till.
4. Skär köttet i mindre bitar och lägg det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.
|
|