|
|
Ost- och Skinkpaj
Ost- och Skinkpaj 6 port.
Ingredienser:
Deg:
5 dl vetemjöl
125 g margarin
½ burk kesella
Fyllning:
150 g ost
150 g rökt skinka eller kassler
purjolök, fint skuren
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
½ burk kesella
½ tsk salt
1 krm paprikapulver
Gör så här:
1. Hacka samman mjöl och margarin, tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila kallt.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Kavla ut degen så att den täcker långpannans botten. Förgrädda i ca 10 minuter.
4. Riv osten grovt, finstrimla skinkan, skölj och skär purjolöken fint.
5. Vispa samman mjölk, ägg, kesella och kryddor.
6. Fördela ost, skinka och purjon på pajdegsbottnen. Häll äggstanningen över, grädda i 20-30 minuter tills pajen är gyllenbrun och äggstanningen stelnat.
|
|