Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Deg:
6 dl vetemjöl
250 g kokosfett
1½ dl vatten
½ dl vetemjöl till utbakningen
1 ägg till pensling
Fyllning:
200 g rökt skinka, hackad
200 g ost, riven
1. Lägg mjölet i en skål och smula sönder fettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt stå kallt i minst en timme innan den kavlas ut.
2. Mjöla sedan ett bakbord och kavla ut degen tills den är ungefär 3 mm tjock. Skär ut den form du önskar.
3. Blanda ost och skinka och lägg en klick på varje utskuren pirog.
4. Pensla kanternas insida med lite av det uppvispade ägget så fäster det bättre när du sedan trycker ihop pirogen. Pressa ihop kanterna med en gaffel.
5. Pensla pirogerna med ägg och grädda i mitten av ugnen i 225° i 15 minuter.